Blog

Otel Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken En Önemli 10 Şey
Otel Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken En Önemli 10 Şey

İster tatil amaçlı ister iş seyahati amacıyla olsun kalacağınız oteli seçmeden önce bazı noktalara dikkat etmelisiniz.  Genel olarak gittiğiniz yer çok küçük değilse onlarca konaklama yeri olacaktır. Bu oteller, yıldız sayılarından, konseptine kadar çok farklı özelliklere sahiptir. Bu nedenle otel seçiminde zorlanmak,mümkün. Diyelim otelinizi seçtiniz, isteklerinize uygun oteli bulduğunuza emin olmalısınız. Mutlu bir seyahat deneyimi iş amaçlı veya tatil amaçlı olsun herkesin hakkıdır. Döngel olarak ziyaretçilerimizin mümkün olan en iyi konaklama deneyimini yaşaması için otel seçiminde nelere dikkat edilmeli sorusuna yanıt olabilecek Otel seçerken dikkat edilmesi gereken eEn önemli 10 noktayı sizler için araştırdık.

Konum

Otelin konumu sizin için çok önemli olabilir. İş seyahati için, gidilecek noktalara yakın olması veya ulaşımı kolay olması tercihiniz olabilir. Ziyaret etmeyi planladığın tüm yerlere yakın mı? Kolayca erişilebilir mi? Her ikisi de iyi bir konaklama için önemlidir.

Konaklama yerinin mükemmel olması elbette ki önemlidir. Seyahat amacınıza göre mükemmellik kriteri değişebilir. Örneğin seminer vereceğiniz salon ile karşı karşıya olan bir otel size mükemmel bir fırsat olabilir.  Yoğun gece hayatının olduğu yerleri de tercih etmeniz mümkün. Bu durumda böyle yerlere yakın olan bir oteli tercih etmeniz en iyisi. Böylece taksi masrafından tasarruf edebilirsiniz. Buna karşılık şehrin gürültüsünden uzak, sakin bir yeri tercihi için otelin konumu bu özelliklere uygun olmalıdır.

Otopark

Ziyaretinizi otomobille yapıyorsanız ya da gittiğiniz yerde araba kiralayacaksanız park durumunu kontrol edin. Park yeri var mı, yoksa park edip, yürümek mi gerekecek? Ayrıca, otopark ücretli mi? Ücretliyse konaklama süresinin uzaması durumunda ortaya çıkacak ek ücretleri dikkate almalısınız.

Ek Ücretler

Kalırken ödeme yapmanız gerekebilecek diğer ek ücretleri mutlaka göz önünde bulundurun. İnternet dahil mi, yoksa ilave mi? Bu, göz önünde bulundurulması gereken en yaygın eklenti ücretidir, Sizi şaşırtabilecek diğer yaygın ek ücretler arasında erken check-in, mini buzdolabı kullanımı, spor salonu kullanımı, bagaj tutma ve havlu değiştirme maliyetleri bulunmaktadır.  Aldığınız hizmetlere dahil olmayan ek hizmetlerin maliyetlerini de hesaplayın.

Otelin Yıldız Sayısı

Kalacağınız otelin kaç yıldızlı olduğu her zaman nitelikle doğru orantılı olmayabilir. Ancak yine de önemli bir kriterdir.  Birkaç farklı otel seçeneğinin yıldız derecelendirmesi için birbirleriyle karşılaştırılması, akıllıca bir karar vermenize yardımcı olabilir.

Servisler, Sunulan imkanlar

Odada çalışma masası var mı? Ücretsiz Wi-fi hizmeti sunuluyor mu? Televizyon, kasa, minibar, sıcak içecekler için su ısıtıcısı, terlik, ilave havlu, saç kurutma makinesi, şampuan, saç kremi gibi kişisel bakım malzemeleri, dikiş seti mevcut mu? Mevcutsa ücreti ne kadar?

Yemek Seçenekleri

Kahvaltının ücretsiz ve ücretsiz olup olmadığını ve eğer değilse ücretin ne olduğunu mutlaka öğrenin.   Ayrıca, her akşam yemek yemeye çıkmak istemiyorsanız, otel bünyesinde hangi restoran seçeneklerinin olduğunu görmek isteyebilirsiniz.

Ailenin Konaklamasına Uygunluk

Ailenizi bir seyahate çıkarıyorsanız, kesinlikle otelin ne kadar aile dostu olduğunu görmek isteyeceksiniz. Çocuklarınızın kalışlarının tadını çıkarmasını istiyorsanız, bu bir zorunluluktur.

Hayvan Dostu

Seyahate getirmek istediğiniz bir evcil hayvanınız varsa, bu durumun başınız ağrıtmaması için sorun olup olmayacağını net bir şekilde öğrenin.

Kurumsallık ve Güvenilirlik

Oteller zincirinin bir üye oteli size daha fazla güvenilirlik hissi verebilir. Buna karşın böyle bir özelliği olmayan otellerin de pekala beklentinizi karşılayabileceğini unutmayın.  Her birinin kendi avantajları ve dezavantajları vardır, bu yüzden bu kişisel bir karar olacaktır.